U bent hier

Nieuws rond vrijwilligerswerk

Primaire tabs

Schrijf jouw organisatie in voor de vrijwilligersmarkt op 10 maart 2020

woensdag, 22 januari, 2020 - 11:25Zoek jij vrijwilligers?

Staat jouw organisatie open voor vrijwilligers die geen of beperkt Nederlands spreken of het Nederlands willen oefenen? Op onze gezellige markt brengen we kandidaat-vrijwilligers (nieuwkomers en anderstaligen) en organisaties samen voor een eerste kennismaking bij het zoeken naar passend vrijwilligerswerk.

Voor wie:

Organisaties die nieuwe vrijwilligers zoeken en tijd en moeite willen steken in versterking van hun vrijwilligers. Deelname is gratis maar let op, de plaatsen zijn beperkt.

Schrijf je organisatie in: VOLZET

Praktisch:

Dinsdag 3 maart 2020: 13u tot 16u | Plaats: Muntpunt (Munt...Lees meer

Expo 'vrijwilligers in Brussel' in GC De Kriekelaar

woensdag, 27 november, 2019 - 13:00

Vrijwilligers zijn het kloppende hart van Brussel. Daarom zetten wij hen graag eens in de kijker. Ontdek de kleurrijke en intieme portretten van Brusselse vrijwilligers.

Wat drijft iemand om vrijwilligerswerk te doen? Rode draad bij vrijwilligerswerk is de belangeloze inzet. De motivatie hiervoor verschilt bij elke vrijwilliger. Maar iedereen beschouwt het als een verrijking van zichzelf. Vrijwilligerswerk binnen een Brusselse context maakt het nog een tikkeltje bonter.

Ontdek de kleurrijke en intieme portretten in de reeks ‘Volunteers of BXL’. De portretten werden gerealiseerd door de vrijwilligers van het redactieteam van Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel.

Wanneer: ...Lees meer

TIP: Gratis adverteren in Google

donderdag, 8 augustus, 2019 - 14:11

Wist je dat veel grote bedrijven graag hun steentje bijdragen aan een betere wereld? Zo biedt Google sommige diensten gratis aan voor non-profit organisaties. Zoals onder andere: gratis adverteren in Google (Google Ad Grants).

Voorwaarde Belangrijkste voorwaarde: dat jullie organisatie een geregistreerde en erkende liefdadigheids- of non-profitorganisatie is. En dus in het bezit is van een VZW erkenning ).

Gratis adverteren Google Ad Grants is de non-profitversie van AdWords, het online advertentieprogramma van Google. Als organisatie krijg je hier $ 10.000 advertentietegoed per maand, gratis en voor niets, om jullie missie en initiatieven...Lees meer

cover jaarverslag: Kom te weten waar het Kenniscentrum WWZ zich mee bezig hield en houdt

Rondleiding 2019

donderdag, 9 mei, 2019 - 11:39

Wie meer te weten wil komen over wat het Kenniscentrum WWZ allemaal voor jullie kan doen, krijgt van ons een Rondleiding. We nemen je mee doorheen een zorgzame buurt waar je graag wil wonen. Hoe omgaan met de vermaatschappelijking van de zorg? Hoe een divers publiek bereiken? Wat mag en kan een vrijwilliger? Welke interessante woonprojecten en -vormen bestaan er? Bestaat de Vlaamse Sociale Bescherming ook voor Brusselaars? Kom te weten waar het Kenniscentrum WWZ zich mee bezig hield en houdt en volg onze Rondleiding 2019, hieronder als flipbook of hiernaast als PDF-download.Lees meer

Expo 'vrijwilligers in Brussel' in MUNTPUNT

vrijdag, 8 maart, 2019 - 15:50Expo: vrijwilligers in Brussel | volunteers of BXL

Vrijwilligers zijn het kloppende hart van Brussel. Daarom zetten wij hen graag eens in de kijker. Ontdek de kleurrijke en intieme portretten van Brusselse vrijwilligers.

Wat drijft iemand om vrijwilligerswerk te doen? Rode draad bij vrijwilligerswerk is de belangeloze inzet. De motivatie hiervoor verschilt bij elke vrijwilliger. Maar iedereen beschouwt het als een verrijking van zichzelf. Vrijwilligerswerk binnen een Brusselse context maakt het nog een tikkeltje bonter.

Ontdek de kleurrijke en intieme portretten in de reeks ‘Volunteers of BXL’. De portretten werden gerealiseerd door de vrijwilligers van...Lees meer

Nieuwe Gratis Vrijwilligersverzekering in 2019

maandag, 18 februari, 2019 - 11:20Nieuwe Gratis Vrijwilligersverzekering in 2019

De gratis vrijwilligersverzekering, aangeboden door de Vlaamse Overheid, krijgt dit voorjaar een update! Vanaf 1 april 2019 veranderen de erkenningscriteria, het reglement en de polis. De verzekering wordt aangeboden in Vlaanderen en voor Nederlandstalige organisaties in Brussel. Het Vlaamse Steunpunt Vrijwilligerswerk informeert dit voorjaar uitgebreid over deze nieuwe voorwaarden. Hou je mailbox dus in de gaten! Organisaties die reeds erkend zijn én waarvan we een geldig e-mailadres hebben, worden per e-mail geïnformeerd.

De erkenningsvoorwaarden worden aangepast. Vanaf 1 april 2019 focussen we ons op feitelijke verenigingen, startende vzw’s en vzw’s zonder personeel...Lees meer
cover cahier 6

Cahier Vrijwilligerswerk in Brussel

vrijdag, 23 november, 2018 - 14:02

Met vrijwilligers werken is een vak apart. Als organisatie is het niet altijd eenvoudig om de juiste vrijwilliger voor de geschikte taak te zoeken. Hoe vind je ze? Hoe motiveer je hen? Hoe zorg je ervoor dat ze blijven? Sinds het jaar 2000 ondersteunt het Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel zowel vrijwilligers als organisaties die met vrijwilligers werken.

In dit cahier delen meer dan 25 organisaties en geëngageerde vrijwilligers hun ervaringen, tonen hun boeiende praktijk, en bieden praktische tips, stimulerende suggesties en interessante reflecties. Vrijwilligerswerk is een uitgelezen manier om mensen kansen te bieden. Kansen om te groeien, om...Lees meer

1000 bloemen voor de Dag van de Ouderen

dinsdag, 2 oktober, 2018 - 08:50

Een 30-tal deelnemers van Het BuurtPensioen heeft maandag in de buurt bloemen uitgedeeld om mensen te sensibiliseren over eenzaamheid bij ouderen en hen erop attent te maken dat een kleine attentie een groot verschil kan maken. Samen met onze partner Bras Dessus Bras Dessous werden 1000 bloemen uitgedeel in Neder-Over-Heembeek, Laken, Jette, Brussel Noord, Brussel Centrum, Elsene, Evere, Vorst en Ukkel

Met deze warme attentie willen we het grote publiek sensibiliseren voor de situatie van geïsoleerde ouderen en de kwetsbare situatie waarin zij leven, hen spreekruimte te geven en de deelnemers van de netwerken de mogelijkheid te bieden hun...Lees meer

Bedrijf zoekt vrijwilligerswerk

woensdag, 20 juni, 2018 - 15:31Bedrijven motiveren steeds meer hun personeel om een (halve) dag vrijwilligerswerk te doen en hulp te bieden.

Wij krijgen ook regelmatig de vraag van bedrijven of ze een handje kunnen toesteken bij een Brusselse vrijwilligersorganisaties voor een dag. Is jouw organisatie op zoek naar een grote groep vrijwilligers voor een project van 1 dag?

Indien ja, het personeel van Research Executive Agency (REA) is op zoek naar vrijwilligerswerk in Brussel. Dit in het kader van een team building activiteit.

OPROEP:

REA werd in 2007 opgericht door...Lees meer

Vrijwilliger gezocht voor ons onthaal

dinsdag, 12 juni, 2018 - 08:30Babbelgrage onthaalvrijwilliger

Jouw profiel

Wie ben jij? Iemand met een vlotte mond om mensen warm te maken voor het vrijwilligerswerk in Brussel.

Taakomschrijving

Als onthaalvrijwilliger van het Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel begeleid jij mensen van allerlei leeftijden en achtergronden op zoek naar vrijwilligerswerk in Brussel. Je bent een luisterend oor en antwoord op hun vragen. Je krijgt een opleiding op maat en doet ervaring op bij onze huidige onthaalvrijwilligers.

Wij zoeken momenteel een onthaalvrijwilliger voor ons onthaal die minstens 1 dag in de week afwisselend op maandag, dinsdag, woensdag...Lees meer