U bent hier

Vrijwilligerswerk

Primaire tabsEvenement
05/12/2018 - 00:00
Internationale Dag Vrijwilligerswerk

IVD? Dat is de afkorting van ‘International Volunteering Day’, ofwel de Internationale dag van de Vrijwilliger. Elk jaar op 5 december staat de wereld heel even stil bij de miljoenen vrijwilligers die zich overal ter wereld nuttig maken. Ook in Brussel! Vrijwilligers dragen immers bij op zoveel domeinen; het zijn actieve burgers die onmisbaar zijn. Niet zomaar prikten de Verenigde Naties in 1985 al deze dag met ...Meer lezen

Vorming
18/10/2018 -
09:30 tot 16:30
Wij willen meer diversiteit maar... hoe beginnen we hieraan?

Metusera Nsengiyumva, consulent integratie bij het Agentschap Integratie en Inburgering (Brussel), schetst eerst een duidelijk beeld van de diversiteit in Brussel en het potentieel hiervan aan (kandidaat)vrijwilligers.

Vervolgens verdiepen we ons in het belang van een goede kennismaking en verdere begeleiding van elke vrijwilliger. Je krijgt voorbeelden uit verschillende sectoren en methodieken waar je als organisatie praktisch mee aan de slag kan.

Wil je een multicultureel team?...Meer lezen
Vorming
27/09/2018 -
09:30 tot 13:00
Haal het beste uit je vrijwilligers

De talentenscan is een handig hulpmiddel om jouw noden (als organisatie) te koppelen aan de beschikbare talenten van jouw vrijwilligers. En het helpt om zeer gericht nieuwe vrijwilligers aan te trekken! Je ontwikkelt een talentenscan op maat van jouw organisatie.

Na deze workshop kan je de talentenscan gebruiken als evaluatietool voor je huidige vrijwilligers of om nieuwe vrijwilligers te werven.

Doelgroep

Voor medewerkers en verantwoordelijken...Meer lezen

Infomoment
19/04/2018 -
09:30 tot 12:30
Vrijwilligerswet

Maak kennis met de vrijwilligerswet. Of fris je kennis nog eens op.

Wie mag als vrijwilliger aan de slag? Kunnen mensen in asielprocedure ook vrijwilligerswerk doen? Is de informatieplicht voor de vrijwilligers zoiets als een contract? Waarmee moet je rekening houden als je maar af en toe eens een vrijwilliger wil inzetten? Moet je rekening houden met het Vlaams decreet Vrijwilligerswerk als Brusselse organisatie? Vrijwilligersverzekering

We staan stil bij de rechten en plichten van de vrijwilliger,...Meer lezen

Vorming
22/03/2018 -
09:30 tot 16:30
Hoe kan je doordacht te werk gaan om de juiste vrijwilliger te vinden, van een interimtaakje tot een kernfunctie? 09:30 - 12:30: Vrijwilligersprofielen voor jouw organisatie of vereniging

We leren hoe je voor je organisatie of vereniging vrijwilligersprofielen kan definiëren, en hoe je je kan onderscheiden tussen de andere talloze organisaties die evenzeer vandaag nog een vrijwilliger willen.

13:30 - 16:30: Wervende communicatie

“Een vacature schrijven? Hoe begin ik daar aan?” Een goeie vrijwilligersvacature schrijven leren we...Meer lezen

Evenement
08/03/2018 -
10:30 tot 16:00

Kom naar onze Vrijwilligersmarkt op donderdag 8 maart 2018

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk? Kom naar onze vrijwilligersmarkt en maak kennis met Brusselse vrijwilligersorganisaties. Deze vrijwilligersmarkt is voor nieuwkomers en anderstalingen die Nederlands leren.

Are you looking for voluntary work? Come to our event and meet voluntary organisations from Brussels. This event is for new comers and people that are learning dutch.

Toegang: gratis | Entrée : gratuite | Access: free of...Meer lezen

Vorming
08/03/2018 -
09:30 tot 11:30
Zie jij het als jouw taak of rol om mensen aan vrijwilligerswerk te helpen?

Dan is deze vorming voor het opzetten van een vrijwilligersmarkt a nders bekeken een must. Uit onze ervaring met de organisatie van de Vrijwilligersmarkt Superdivers schreven we een draaiboek voor een beurs van laagdrempelig en toegankelijk vrijwilligerswerk. Het bleek het antwoord op de vraag van de vele kandidaat-vrijwilligers met een migratieachtergrond op zoek naar vrijwilligerswerk enerzijds, en vrijwilligersorganisaties op zoek naar nieuwe vrijwilligers anderzijds....Meer lezen

Evenement
03/03/2018 - 00:00 tot 11/03/2018 - 00:00

KAARTJES EN GADGETS VOOR JE VRIJWILLIGERS

Bedank je vrijwilligers eens extra tijdens de ‘Week van de Vrijwilliger’ (3 tot en met 11 maart). Bestel bij ons een leuk kaartje, tas of infoboekje voor je vrijwilligers.

Ga naar onze shop

TIPS EN VOORBEELDEN OM JE VRIJWILLIGERS TE BEDANKEN

Bekijk ook de tips en voorbeelden van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk om je vrijwilligers te bedanken....Meer lezen

Infomoment
18/01/2018 - 14:30
18.1.2018 van 14u30 tot 18u in het Stadhuis van Brussel

Bied je hulp en ondersteuning aan eenzame, geïsoleerde en kwetsbare personen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest?

Professionelen, organisaties en vrijwilligers zijn allen welkom om te luisteren naar de behaalde resultaten van het project ALLO?ALLO!, dat gedurende 3 maanden werd uitgetest in de Vijfhoek.

Laten we samen onze schouders zetten onder de uitbreiding van Allo? Allo! naar de 19 gemeenten in Brussel!

Programma

14u30:...Meer lezen

Evenement
05/12/2017 -
16:00 tot 18:00
Ken jij iemand in je omgeving die vrijwilligerswerk doet? Of ben jij één van de duizenden vrijwilligers?

Op dinsdag 5 december mag je eens extra verwend worden voor je waardevolle hulp! We bieden alle Brusselse vrijwilligers een kop thee of koffie met een stukje taart. Terwijl geniet je van een prachtig uitzicht over Brussel.

Je bent welkom tussen 16u en 18u op de 25ste verdieping van WTC I . Een unieke belevenis.

Inschrijven is niet...Meer lezen