U bent hier

Nieuwe studie/welzijnsprogramma voor gemetastaseerde oncologische patiënten en hun partner of mantelzorger

Leven met een oncologische aandoening is een zware opdracht, zowel voor de patiënten als voor hun partner en/of mantelzorger. Vermoeidheid, pijn, slapeloosheid, stress, angst en verdriet verlagen de levenskwaliteit en zijn ongunstig voor het dagelijkse leven.

In dit nieuwe programma van de VUB, Odisee, UZ Brussel, az Sint-Blasius en ASZ Aalst kunnen oncologische patiënten, samen met hun partner of hun mantelzorger, kennis maken met mindfulness, yoga, ademhalingsoefeningen en creatieve kunsttherapie. Deze technieken staan ervoor bekend het welzijn sterk te verbeteren.

 

Wie?

Dit programma kan gevolgd worden door gemetastaseerde (uitzaaiingen) oncologische patiënten, samen met hun mantelzorger of partner.

Wat?

U volgt, samen met uw partner of mantelzorger, een nieuw 5 weken durend programma, waarin verschillende technieken aan bod komen:

- Yoga

- Ademhalingstechnieken

- Mindfulness  

- Creatieve kunsttherapie

1 sessie / week (2,5u) in kleine groepen (max. 10 personen).

Er is geen voorkennis vereist.

Doel?

Het doel is om de effecten van dit programma te testen op algemeen welzijn (pijn, vermoeidheid, stress, depressie) in oncologische patiënten en hun mantelzorgers. Daarnaast wil men u kennis laten maken met de verschillende technieken. U zal dus op vaste tijdstippen gevraagd worden om enkele vragenlijsten in te vullen. Privacy en anonimiteit zullen uiteraard worden gerespecteerd.

Waar en wanneer?

ASZ Aalst: 5 opeenvolgende donderdagvoormiddagen, van 10u tot 12.30u, vanaf oktober 2018, in de lokalen van de Odisee Hogeschool Aalst.  

UZ Brussel: 5 opeenvolgende dinsdagvoormiddagen, van 10u tot 12.30u, vanaf oktober 2018, in Wemmel.

Az Sint-Blasius: 5 opeenvolgende donderdagvoormiddagen, van 10u tot 12.30u, vanaf januari 2019, in de lokalen van de Odisee Hogeschool Aalst.  

Andere sessies worden ook gepland. Mochten deze tijdstippen voor u niet passen, maar u wenst toch deel te nemen, aarzel niet ons te contacteren. 

Kostprijs?

Dit programma is volledig gratis. Na elke sessie, wordt u, geheel vrijblijvend, een gratis lunch aangeboden. 

Interesse?

Bij gewenste deelname of meer info, graag een mailtje naar Liza.musch@odisee.be of Marijke.de.couck@vub.be