U bent hier

Intersectoraal Netwerkmoment: Schurende Scharnieren

Kom naar het Intersectoraal Netwerkmoment op 15 november

Hulpverleners werken graag met metaforen. We spreken van ‘draaideurcliënten’ en van ‘over muurtjes kijken’. We spreken ook van ‘scharnier- of sleutelmomenten’ in een mensenleven en we hopen dat deze scharnieren vlot buigen en draaien, zonder kraken en breuken. Maar wat doen we met ‘schurende scharnieren’?

Op het intersectoraal netwerkmoment dat doorgaat op 15 november 2018 in de voormiddag kaarten we de doorstroom aan tussen de Brusselse dak- en thuislozensector enerzijds en verschillende andere sectoren zoals de geestelijke gezondheidszorg, de sector voor personen met een handicap, de bijzondere jeugdbijstand en het gevangeniswezen anderzijds. We focussen hierbij op goede praktijken die de scharnieren vlotter doen buigen en op het belang van samenwerking hiervoor.  

Het intersectoraal netwerkmoment richt zich tot alle Nederlandstalige, Franstalige en Bicommunautaire organisaties uit al deze sectoren in Brussel. Er is simultaanvertaling voorzien.

De deelnameprijs is 10 euro.

Programma

9u. tot 9u.30:  ONTHAAL

9u.30 tot 9u.50:  Inleiding door Klaar De Smaele, medewerker intersectorale netwerking van het Kenniscentrum WWZ : intersectoraal samenwerken in Brussel

9u.50 tot 10u.50:  Sofagesprek gemodereerd door Mark Trullemans. Tijdens dit gesprek identificeren de deelnemers waar de scharnieren precies schuren en geven ze voorbeelden van goede praktijken voor vlotter buigende scharnieren. Met Muriel Allard (SMES-B), Filip Keymeulen (Diogenes), Valentine Lebacq (Begeleid Wonen Brussel), Gregory Ringoet (Cachet vzw), Nicolas De Groodt (ORS, Office de Réadaption Sociale)

10u.50 tot 11u.15:  PAUZE

11u.15 tot 12u.00:  Rondetafelgesprekken in intersectoraal samengestelde groepen

12u.00 tot 12u.15:  Plenaire terugkoppeling van conclusies van de rondetafelgesprekken door Mark Trullemans

12u.15 tot 12u. 45:  Reflectie door Freek Spinnewijn, directeur Feantsa (European Federation of National Organisations Working with the Homeless)

12u.45: LUNCH

Voor meer informatie

aarzel niet om contact op te nemen met:

Rebecca Thys (Kenniscentrum WWZ): rebecca.thys@kenniscentrumwwz.be en 024130158

Klaar De Smaele (Kenniscentrum WWZ): klaar.de.smaele@kenniscentrumwwz.be en  02 413 01 59

De inschrijvingen zijn afgesloten.

 

Adres 

Sint-Lazaruslaan 10, 1210 Sint-Joost-ten-Node

Datum 
donderdag, 15 november, 2018 - 09:00
Prijs 
10 euro
Lees ook 

De sector voor Personen met een Handicap (VAPH) werkt graag samen met andere sectoren zoals kinderopvang, dienstencentra, thuislozenzorg ...

Welzijn
Zorg

Thuislozen hebben nood aan een dak boven hun hoofd, maar ook hulpverlening in de geestelijke gezondheidszorg, personen met een handicap, OCMW’s

Welzijn